Με μια νέα υπόθεση παρακολούθησης δημοσιογράφου βρίσκεται αντιμέτωπος ξανά ο Λευκός Οίκος, μία εβδομάδα αφού το πρακτορείο Associated Press κατήγγειλε την κατάσχεση καταλόγων τηλεφωνικών κλήσεων.

Η εφημερίδα Washington Post αποκάλυψε την Κυριακή ότι ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, Τζέιμς Ρόουζεν, υπήρξε αντικείμενο έρευνας για υπόθεση διαρροών σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, υπόθεση στην οποία ενεπλάκη και αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δέχθηκε επανειλημμένες ερωτήσεις για τη νέα αυτή υπόθεση και αρνήθηκε να σχολιάσει «μία έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη».

«Συμφωνώ απολύτως, και πιστεύω ότι το ίδιο συμβαίνει με τους περισσότερους Αμερικανούς, με τις απόψεις του προέδρου, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να έχουμε έναν Τύπο ικανό να πραγματοποιεί ερευνητική δημοσιογραφία και οφείλουμε να υπερασπισθούμε την πρώτη τροπολογία του Συντάγματος που κατοχυρώνει την ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε ο Τζέι Κάρνι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ομοσπονδιακή εισαγγελία χρησιμοποίησε τις πληροφορίες της μαγνητικής κάρτας πρόσβασης του δημοσιογράφου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στοιχεία τηλεφωνικών συνομιλιών για να απομονώσει την πηγή της διαρροής και έλαβε άδεια πρόσβασης στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του δημοσιογράφου.