Σοκαρισμένη είναι η Κύπρος από την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου στην Κύπρο. Μία μητέρα μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 12χρονο γιο της σε σπίτι στο Γέρι και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με το philenews.com που επικαλείται αστυνομικές πηγές, η 40χρονη αφού εντοπίστηκε από τις Αρχές στο διαμέρισμα της φέροντας τραύματα, συνεπεία αυτοτραυματισμού, καθώς και το 12χρονο αγόρι νεκρό σε λίμνη αίματος, παραδέχθηκε τα όσα διέπραξε.

Το πρωί της Παρασκευής 30 Αυγούστου, ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του 12χρονου αγοριού από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους. Σύμφωνα με τα κυριότερα ευρήματα της νεκροτομής, ο θάνατος του αγοριού επήλθε από σοβαρό θανατηφόρο τραύμα στο λαιμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 40χρονη φέρεται να κατάλαβε τι έκανε και ανέφερε στην ομολογία της ότι σκότωσε τον 12χρονο γιο της για να τον απαλλάξει από τους πόνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και γι’ αυτό το τελευταίο διάστημα παρακολουθείτο από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι αναμένεται σε μεταγενέστερο στάδιο να κληθούν από τις Αρχές για να καταθέσουν.

Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος, ανέφερε πως μετά το πέρας της εγχείρησης στην οποία υποβλήθηκε η 40χρονη, κρίθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία στο άμεσο μέλλον διότι χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας. Για την 40χρονη ήδη έχει εκδοθεί διάταγμα υποχρεωτικής ψυχιατρικής νοσηλείας στην ψυχιατρική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ο κ. Σιάηλος ανέφερε επίσης ότι συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από την υπόθεση με τη λήψη καταθέσεων από το περιβάλλον της οικογένειας, ενώ από τη σκηνή έχουν ληφθεί τεκμήρια τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν.