Η αστυνομία συνέλαβε 31 υπόπτους στο Βέλγιο, την Ελβετία και τη Γαλλία στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας διαμαντιών αξίας 50 εκατ. δολαρίων, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το βελγικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα και χθες 24 υπόπτους στο Βέλγιο, έξι στην Ελβετία και έναν στην Γαλλία στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης που διοργανώθηκε στις τρεις χώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών, Ζαν-Μαρκ Μεγιέρ.

Νωρίτερα, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι περίπου 200 Βέλγοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε 40 διαμερίσματα, κυρίως στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το Reuters, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης στο Βέλγιο κατασχέθηκαν μεγάλη ποσότητα διαμαντιών, χρηματικά ποσά και πολυτελή αυτοκίνητα.

Στις 18 Φεβρουαρίου, οκτώ ένοπλοι άνδρες ντυμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζαβεντέμ και διέρρηξαν ένα ελβετικό εμπορικό αεροσκάφος που περιείχε κυρίως διαμάντια αξίας περίπου 50 εκατ. δολαρίων.

Οι δράστες άνοιξαν στο αεροπλάνο τρύπα, από την οποία και διέφυγαν με 120 πακέτα από πολύτιμα πετράδια.

Το φορτίο που εκλάπη είχε φορτωθεί στην Αμβέρσα, από το ομώνυμο κέντρο διαμαντιών και είχε προορισμό τη Ζυρίχη της Ελβετίας.