Ένας 36χρονος Γερμανός τουρκικής καταγωγής, από το κρατίδιο της Έσσης, συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στο αεροδρόμιο της Αττάλειας για «προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας» σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung, ο Εισαγγελέας της περιοχής έκρινε ότι υπήρχε κίνδυνος φυγής και διέταξε την κράτησή του, ενώ, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία ‘Αντεμπαρ, μέχρι τώρα δεν έχει επιτραπεί στις γερμανικές προξενικές αρχές να επικοινωνήσουν μαζί του.

«Η ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης είναι για μας αγαθά υψίστης αξίας και αποτελούν θέμα το οποίο συζητούμε εδώ και χρόνια στις επαφές μας με την Τουρκία», τόνισε η κυρία ‘Αντεμπαρ και υπενθύμισε ότι και στις ταξιδιωτικές οδηγίες για την Τουρκία επισημαίνεται ότι «δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία από γερμανική σκοπιά καλύπτεται απόλυτα από την ελευθερία Τύπου και της έκφρασης, στην Τουρκία μπορεί δυστυχώς να οδηγήσει σε προβλήματα».

Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δίδονται ακριβώς οδηγίες σε όλους τους γερμανούς πολίτες, ανεξαρτήτως του εάν έχουν τουρκικές ρίζες.