Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πως υπάρχουν αρκετά ακτιβιστικά κινήματα χορτοφάγων, στην πραγματικότητα όμως και οι κρεατοφάγοι επιδίδονται σε ακτιβιστικές πράξεις οι οποίες, κάποιες φορές, μπορεί να είναι εξαιρετικά ακραίες. Δυο άνδρες που «μάχονται» υπέρ της κατανάλωσης κρέατος έφαγαν ωμούς σκίουρους μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της vegan διατροφής.

Το απαράδεκτο περιστατικό συνέβη στο Λονδίνο, έξω από ένα κατάστημα πώλησης προϊόντων για χορτοφάγους στο Σόχο, τον περασμένο Μάρτιο και αυτή τη Δευτέρα, οι δράστες, ο 22χρονος Deonisy Khlebnikov και ο 29χρονος Gatis Lagzdins κρίθηκαν ένοχοι από τις δικαστικές αρχές. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC, οι δυο νεαροί δεν επικαλέστηκαν κάποια ψυχική διαταραχή ως δικαιολογία για την αποτρόπαια πράξη τους. Ήθελαν να δείξουν πόσο επικίνδυνο είναι το να μην τρώει κάποιος κρέας.

Η Natalie Clines μέλος της ανώτατης εισαγγελικής αρχής του Λονδίνου, δήλωσε σχετικά: «Επιλέγοντας να κάνουν κάτι τέτοιο έξω από ένα κατάστημα χορτοφάγων, με αυτή την αηδιαστική συμπεριφορά και αγνοώντας τις παρακλήσεις των περαστικών να σταματήσουν αλλά και την αντίδραση ενός γονέα που δεν ήθελε το παιδί του να βλέπει αυτό το θέαμα, μας βοήθησαν να καταλάβουμε ότι η πράξη τους ήταν προσχεδιασμένη αλλά και πως στόχευε στη δημόσια αναστάτωση».

Kαι στους δυο δράστες μετά την καταδίκη τους επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας εκ των δυο είχε προβεί σε ανάλογες πράξεις ξανά στο παρελθόν, και μάλιστα είχε κάνει και σχετικές δημοσιεύσεις στο youtube.

Το κατάστημα με τα vegan προϊόντα έβγαλε και αυτό ανακοίνωση: «Η επιχείρηση δημιουργήθηκε προκειμένου να προσφέρει σε όλους τους καταναλωτές είτε είναι χορτοφάγοι είτε όχι, νόστιμες επιλογές σε μια περιοχή εύκολα προσβάσιμη στο Λονδίνο. Χαιρόμαστε που οι δράστες τιμωρήθηκαν από τις αρχές».