Εκατό άτομα, συγγενείς των νεκρών και των τραυματιών του χθεσινού τροχαίου δυστυχήματος φτάνουν σήμερα στην πόλη Κένιγκς Βίστερχάουζεν, στα περίχωρα του Βερολίνου. Πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν ακόμα αν οι άνθρωποί τους είναι νεκροί ή ζωντανοί.

Οι σημαίες έχουν υψωθεί σήμερα μεσίστιες στα δημόσια κτίρια σε ένδειξη πένθους για τους 13 Πολωνούς που σκοτώθηκαν και τους 38 που έχουν τραυματισθεί στο τροχαίο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πολωνικής πρεσβείας στην Πολωνία η Αστυνομία βρίσκεται στη διαδικασία αναγνώρισης των νεκρών, ενώ ορισμένοι από τους τραυματίες δεν έχουν τις αισθήσεις τους.

Από τους είκοσι ελαφρά τραυματίες, έξι έχουν βγει από το νοσοκομείο και έχουν επιστρέψει στην Πολωνία με λεωφορείο που τούς διέθεσε η πολωνική πρεσβεία.

Το πολωνικό λεωφορείο βρισκόταν σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο μεταφέροντας στην Πολωνία εργαζόμενους εταιρείας που είχαν πραγματοποιήσει εταιρικό ταξίδι στην Ισπανία με τις οικογένειές τους, όταν ένα αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και συγκρούσθηκε μαζί του. Στη συνέχεια το λεωφορείο έπεσε με όλη του την ταχύτητα επάνω στο στύλο.