Οι επιβάτες που θα χρησιμοποιήσουν την Κυριακή το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές καθυστερήσεις καθώς κάποιοι από τους αεροδιαδρόμους θα τεθούν εκτός λειτουργίας, καθώς μηχανικοί θα εξουδετερώσουν μια βόμβα του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία διαχείρισης Fraport.

Η εταιρεία συμβούλεψε τους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν με τις αεροπορικές εταιρείες των πτήσεών τους και να ενημερώνονται από τον ιστότοπο και την ηλεκτρονική εφαρμογή του Διεθνούς Αεροδρομίου για πληροφορίες αναφορικά με καθυστερήσεις πτήσεων στις προγραμματισμένες αναχωρήσεις και αφίξεις.

Η Fraport ανέφερε ότι η έκταση της διαταραχής λειτουργίας του αεροδρομίου θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες, που θα καθορίσουν πόσο ευέλικτα μπορούν να εκτραπούν οι πτήσεις. Η διαταραχή της λειτουργίας του αεροδρομίου αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:00, ώρα Γκρίνουιτς (13:00 ώρα Ελλάδας) και θα επηρεάσει επίσης τις δημόσιες μεταφορές.

Περίπου 16.500 άνθρωποι που διαμένουν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από την τοποθεσία της βόμβας, κοντά στον πύργο του κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο ανατολικό τμήμα της πόλης, θα απομακρυνθούν, ενώ οι μηχανικοί θα εξουδετερώνουν την βόμβα 500 κιλών, ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές.

Περίπου 68 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν ετησίως το Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης που βρίσκεται περίπου 14 χλμ ανατολικά του σημείου της βόμβας.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε σε ένα εργοτάξιο, συνηθισμένο φαινόμενο σε γερμανικές πόλεις που βρίσκονταν στο στόχαστρο αεροπορικών επιδρομών των Δυτικών Συμμάχων που πολεμούσαν την ναζιστική δικτατορία του Αδόλφου Χίτλερ.

(φωτογραφία αρχείου)