Την ημέρα της 50ης επετείου από την ημέρα που ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, στη Γαλλική Ριβιέρα θα διοργανωθεί δημοπρασία με ένα σύνολο από σουβενίρ, φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, βιβλία, δίσκους, που φέρουν το αυτόγραφο του Αμερικανού αστροναύτη Νιλ Άρμστρονγκ ή των προκατόχων του, στην κατάκτηση.

Το σημαντικότερο κομμάτι της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουλίου, στις Κάννες είναι ένα άλμπουμ του Τεντέν «Βήματα στη Σελήνη» του 1964, με μια εξαιρετική αφιέρωση του πληρώματος του Apollo 11, των Νιλ Άρμστρονγκ, Μπαζ Όλντριν και Μάικλ Κόλινς, στο εξώφυλλο, μαζί με αφιέρωση του συγγραφέα, του Βέλγου Ερζέ, και ένα σκίτσο με μπλε μελάνι του Τεντέν και του Μιλού, διευκρίνισε η αίθουσα δημοπρασιών Cannes Encheres. Η τιμή του άλμπουμ κυμαίνεται από 8 έως 12.000 ευρώ.

Συνολικά 138 λαχνοί θα διατεθούν στη δημοπρασία, τη μόνη του είδους φέτος στη Γαλλία, που εμπνέεται τον τίτλο της «Από τη Γη στη Σελήνη», από το ομώνυμο βιβλίο του Ιουλίου Βερν.

Πολλά σουβέρ, αναμνηστικές κασετίνες, μικρά κομμάτια από την επένδυση της σεληνακάτου, μαρτυρούν την «τρέλα» για οτιδήποτε αφορά την αποστολή Apollo 11.

Εκτός από ένα κομμάτι σεληνιακού μετεωρίτη, υπάρχουν και εξώφυλλα δίσκων: το «Blue Moon» του Φρανκ Σινάτρα, 45 στροφών στο οποίο υπάρχει αφιέρωση από τον διάσημο τραγουδιστή και από τον Άρμστρονγκ ή το «Walking on the Moon», 45 στροφών που κυκλοφόρησε το 1979 και έχει αφιέρωση από τον Άρμστρονγκ και τα μέλη του συγκροτήματος «Police». Ακόμη θα διατεθούν προς πώληση καρτ ποστάλ, λιθογραφίες που επικαλούνται τα κατορθώματα αεροπόρων όπως του Αμερικανού Τσαρλς Λίντμπεργκ, του Γάλλου Ζαν Μερμόζ ή την παρθενική πτήση του Κονκόρντ.