Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, στην πρώτη του ομιλία, ευχαρίστησε όλους τους Τούρκους πολίτες συμπεριλαμβανομένης και της μειονότητας των Ρωμιών ενώ ο νεοεκλεγής υποψήφιος της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι η εκλογή του σημαίνει μια νέα αρχή.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας «καλορίζικο το αποτέλεσμα», αναφέροντας ότι «δυστυχώς στις 31 Μαρτίου το βράδυ δεν δούλεψε η δημοκρατία», ωστόσο είπε ότι σήμερα «στην Κωνσταντινούπολη δεν άνοιξε μόνο μια νέα σελίδα αλλά όλοι άνοιξαν μια νέα και κοινή σελίδα».

«Σημαίνει μια νέα αρχή. Θα τελειώσει η σπατάλη, η επιδεικτικότητα, η έπαρση στην Κωνσταντινούπολη. Σήμερα 16 εκατομμύρια Κωνσταντινουπολίτες επανέλαβαν την πίστη μας στην δημοκρατία», ανέφερε ο Εκρεμ Ιμάμογλου, σύμφωνα με το sigmalive.com που επικαλείται πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Ο νεοεκλεγής δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι «αυτό δεν το πέτυχαν μόνο εκείνοι που με ψήφισαν αλλά και όλοι οι πολίτες που πραγματοποίησαν με μεγάλη ωριμότητα αυτές τις εκλογές».

Ο Εκρέμ Ιμάμμογλου ευχαρίστησε όλους τους Τούρκους πολίτες, «είτε είναι Κούρδοι, είτε Ρωμιοί, είτε Εβραίοι, είτε είναι Ασσύριοι, με λίγα λόγια όλους τους πολίτες αυτής της χώρας».

«Τις εκλογές δεν τις κέρδισε ένα κόμμα, μια ομάδα, τις κέρδισε όλη η Τουρκία. Αυτό ίσως δεν το αισθάνονται εντελώς όλοι. Αλλά θα δείτε σύντομα ότι όλοι έτσι θα αισθανθούν. Για να το πετύχουμε αυτό θα εργαστώ ώστε να μην αποκλειστεί κανείς. Σήμερα για μένα η κάλπη μου έδωσε εντολή καθήκοντος. Για μένα αυτό είναι το πιο αξιόλογο, το πιο σημαντικό καθήκον της ζωής μου», ανέφερε.

TAGS