Καμιά επενδυτική απόφαση δεν στοιχειώνει τον venture capitalist Tim Draper περισσότερο από εκείνο το «όχι» που είπε όταν του ζήτησαν να γίνει ένας από τους πρώτους επενδυτές του Netflix.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Entrepreneur», ο 61χρονος θρύλος της επενδυτικής είπε πως δεν κατάλαβε ποτέ γιατί ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings, ήθελε να ασχοληθεί με τα DVD όταν η τεχνολογία του streaming ερχόταν ολοταχώς.

«[Ο Hastings] είπε ‘‘δεν είναι ακόμα έτοιμοι για κάτι τέτοιο’’. Εγώ είπα ‘‘ναι, και γιατί να μην περιμένω τότε γι’ αυτό;’’. Τεράστιο λάθος. Τρομακτικό λάθος»!

Ο Draper απέδωσε μάλιστα τον δισταγμό του να επενδύσει στο Netflix σε ένα μεγαλύτερο μοτίβο της επενδυτικής του ηθικής: «Οι αποτυχίες μου τείνουν να είναι αποτυχίες να δράσω. Αυτές είναι που πραγματικά με σκοτώνουν».

Κι ενώ οι περισσότερες από τις μυθικές επενδύσεις του Draper είναι στον χώρο της τεχνολογίας, είχε σπεύσει να επενδύσει και 500.000 δολάρια τόσο στο Bitcoin όσο και τη μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων ετών, τη Theranos.

Στην πρώτη του επένδυση στο Bitcoin έχασε μάλιστα 250.000 δολάρια, τα πήρε πίσω όμως από τις 40 και πλέον συμμετοχές του στα κρυπτονομίσματα, τα οποία το περιοδικό Forbes εκτιμά ότι του έχουν αποφέρει 350-500 εκατ. δολάρια.

Κι ενώ πολλές ήταν οι ευκαιρίες που δεν είδε, ο μεγάλος του καημός παραμένει το Netflix: «Αυτό με εξαγριώνει περισσότερο, γιατί ήταν αποκλειστικά δικό μου λάθος»…