Αποκαθίσταται σταδιακά το ρεύμα στην Αργεντινή

Ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για το συμβάν


ΚΟΣΜΟΣ
0:28
17/06/2019
Αποκαθίσταται σταδιακά το ρεύμα στην Αργεντινή
loading

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι, χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το εκτεταμένο μπλακ άουτ που βύθισε στο σκοτάδι εκατομμύρια νοικοκυριά στη Νότια Αμερική την Κυριακή 16 Ιουνίου και υποσχέθηκε τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας.

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας κατέρρευσε στις περίπου 7 το πρωί τοπική ώρα, αφήνοντας ολόκληρη την επικράτεια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Από τη διακοπή επηρεάστηκαν και η γειτονική Ουρουγουάη, καθώς και τμήματα της Παραγουάης.

Ο Μάκρι επισήμανε ότι το μπλακ άουτ προκλήθηκε από ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο παράκτιο δίκτυο της χώρας, όμως τόνισε ότι οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι ακριβώς προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας.

Το ρεύμα είχε αποκατασταθεί στο 50% της Αργεντινής έως αργά το απόγευμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά τους, οι διανομείς ενέργειας στην Αργεντινή, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη, ο συνολικός πληθυσμός των οποίων ανέρχεται σε 55 εκατομμύρια ανθρώπους, γνωστοποίησαν ότι το ρεύμα αποκαταστάθηκε σύντομα στις μεγάλες πόλεις και τις παράκτιες περιοχές όπως το Μοντεβιδέο και το Μπουένος Άιρες.

Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Edesur Argentina χαρακτήρισε τη διακοπή «ασυνήθιστη» και διαβεβαίωσε ότι θα χρειαστεί ώρες, το υπόλοιπο της ημέρας προκειμένου να επιστρέψει το ρεύμα σε όλους τους πελάτες της.

Στις εικόνες που αναρτήθηκαν από χρήστες στα social media διακρίνονται οι ουρές που σχημάτιζαν τα αυτοκίνητα στα λίγα πρατήρια καύσιμων που λειτουργούσαν στην πρωτεύουσα της χώρας και τους φωτεινούς σηματοδότες κλειστούς, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί χάος σε πολλές περιοχές.

«Η πόλη είναι μια καταστροφή. Δεν υπάρχουν φανάρια. Τα καταστήματα δεν άνοιξαν», δήλωσε η 75χρονη συνταξιούχος Λιλιάνα Κόμις, από το Μπουένος Άιρες.

Την ίδια ώρα, η κρατική εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ουρουγουάης UTE ανακοίνωσε ότι είχε αποκαταστήσει το ρεύμα στο 75% της χώρας έως τις 13:30 τοπική ώρα (20.30 ώρα Ελλάδας). Μάλιστα, επισήμανε σε μια ανακοίνωση προς τους πελάτες της ότι δεν υπάρχουν «άλλα παραδείγματα περιστατικών όπως κι αυτό τα τελευταία χρόνια».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει