Ένοχη για παρεμπόδιση δικαιοσύνης κρίθηκε από βρετανικό δικαστήριο η πρώην σύζυγος του Βρετανού πρώην υπουργού Κρις Χιουν, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή επιχείρησε να αποκρύψει μια υπόθεση τροχαίας παράβασης που διέπραξε ο ίδιος.

Τον Μάρτιο του 2003 ο Χιουν, ευρωβουλευτής τότε με το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, υπερέβη το όριο ταχύτητας με το αυτοκίνητό του αλλά για να μην του προστεθούν βαθμοί ποινής και χάσει το δίπλωμά του ζήτησε από την τότε σύζυγό του, Βίκι Πράις, να δηλώσει ψευδώς ότι οδηγούσε εκείνη.

Η ψευδής δήλωση στην αστυνομία τιμωρείται στη Βρετανία με ποινή φυλάκισης.

Η απάτη ήρθε στο φως επτά χρόνια αργότερα, όταν ο Χιουν, υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον, εγκατέλειψε τη σύζυγό του για να ζήσει με μια συνεργάτιδά του. Η Πράις τον εκδικήθηκε αποκαλύπτοντας την υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης, γεγονός που στοίχισε στον Χιουν τον υπουργικό θώκο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης η 60χρονη οικονομολόγος, που είναι ελληνικής καταγωγής και μητέρα 5 παιδιών, δήλωσε αθώα, υποστηρίζοντας ότι ο σύζυγός της την υποχρέωσε να αναλάβει την ευθύνη για την τροχαία παράβαση. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ήταν θύμα του γιατί την είχε πιέσει και το 1990 να προχωρήσει σε άμβλωση.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη και την άφησε ελεύθερη μέχρι την ανακοίνωση της ποινής που θα της επιβληθεί, σε ημερομηνία που δεν έχει καθοριστεί ακόμη.