Η Ρωσία είναι έτοιμη να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτικών συμβούλων που έχει στείλει στη Βενεζουέλα για τη συντήρηση του ρωσικής κατασκευής στρατιωτικού εξοπλισμού, αν η παρουσία τους κριθεί απαραίτητη, ανακοίνωσε ο Αλεξάντερ Σνετίνιν, διευθυντής για τη Λατινική Αμερική του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Την Κυριακή η Wall Street Journal ανέφερε σε άρθρο της, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, ότι η Ρωσία έχει αποσύρει από τη Βενεζουέλα στρατιωτικούς συμβούλους της κρατικής εταιρείας Rostec, η οποία, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, εκπαιδεύει Βενεζουελάνους στρατιωτικούς. Τις πληροφορίες διέψευσε ο Ρώσος πρεσβευτής στο Καράκας Βλαντίμιρ Ζαέμσκι.

«Έχουμε συμβόλαια (με τη Βενεζουέλα) […] Όλες οι εργασίες συντήρησης χρειάζονται έναν συγκεκριμένο αριθμό προσωπικού. Κάποιες φορές περισσότερο, κάποιες φορές λιγότερο. Αν χρειαστεί περισσότερο προσωπικό, θα στείλουμε όσο είναι απαραίτητο», τόνισε ο Σνετίνιν όταν ρωτήθηκε αν η Μόσχα είναι έτοιμη να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτικών συμβούλων που συντηρούν εξοπλισμό στη Βενεζουέλα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται τo Reuters και το Sputnik.