Αμπντουλάχ Οτσαλάν: Μπορεί να βλέπει κανονικά τους δικηγόρους του

«Οι αποφάσεις που απαγόρευαν τις συναντήσεις ήρθησαν»


ΚΟΣΜΟΣ
18:16
16/05/2019
Αμπντουλάχ Οτσαλάν: Μπορεί να βλέπει κανονικά τους δικηγόρους του
2
loading

Ήρθη στην Τουρκία η απαγόρευση που είχε επιβληθεί πριν από οκτώ χρόνια στον φυλακισμένο ιστορικό ηγέτη της κουρδικής εξέγερσης Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τον εμπόδιζε να συναντά τους δικηγόρους του, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Οι αποφάσεις που απαγόρευαν τις συναντήσεις ήρθησαν και μπορεί πλέον να κάνει τέτοιες συναντήσεις», δήλωσε ο Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Ο κούρδος ηγέτης, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από το 1999, είχε μπορέσει να δει τους δικηγόρους του πριν από δύο εβδομάδες για πρώτη φορά από το 2011.

Ο Οτσαλάν είναι ο ιδρυτής και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και είναι φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν το PKK τρομοκρατική οργάνωση.

Το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έχει ανακοινώσει πως περίπου 3.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κρατούμενοι σε φυλακές, συμμετέχουν σε απεργία πείνας που άρχισε η βουλευτής του HDP Λεϊλά Γκιουβέν για να διαμαρτυρηθεί για την απομόνωση του Οτσαλάν. Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν η σημερινή άρση της απαγόρευσης θα οδηγήσει σε τερματισμό της απεργίας πείνας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar l.v.

    να του στείλουμε το "πάγκαλο"

  2. avatar Ιέραξ

    Αυτή είναι η "Δημοκρατία" στην Τουρκία. Μπράβο, να τους βάλουμε και στην ΕΕ να μας την διδάξουν. Χαχαχα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει