Για σεξισμό κατηγορεί μια κοπέλα μια αεροπορική εταιρία, καθώς θεώρησε το ντύσιμό της απρεπές και δεν ήθελε να την αφήσει να ταξιδέψει.

Η 21χρονη Emily O’Connor δηλώνει πως το πλήρωμα της αεροπορικής Thomas Cook έβγαλε ανακοίνωση από τα μεγάφωνα που την καλούσε να φορέσει το μπουφάν της πάνω από το μαύρο μπλουζάκι της!

Η νεαρή Βρετανή που εργάζεται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο λέει ακόμα πως η ανακοίνωση έκανε έναν επιβάτη να τη βρίσει χυδαία. Αυτά συνέβησαν όπως λέει στην πτήση από την Τενερίφη στο Μπέρμιγχαμ και η ίδια καλεί τώρα τις αεροπορικές να έχουν ξεκάθαρο dress code πριν κλείσει ο επιβάτης το εισιτήριο.

Η Emily βρέθηκε στο επίκεντρο της βρετανικής δημοσιότητας για την ιστορία της, αλλά και για τον ξεκάθαρο τρόπο που καλεί τις αεροπορικές να καθιστούν σαφές πώς θέλουν να ντύνονται οι επιβάτες τους: «Οι άνθρωποι μπορούν να φορούν μπλουζάκια με προσβλητικά μηνύματα, αυτοί γιατί δεν επιπλήττονται;», αναρωτιέται δημοσίως.

«Είμαι μια επαγγελματίας που εργάζομαι σκληρά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου φέρεται με τέτοιον τρόπο. Αν υπάρχει dress code, αυτό πρέπει να είναι ευδιάκριτο πριν μπει ο ταξιδιώτης στο αεροπλάνο, αλλιώς είναι πολύ αργά».

Στο tweet της που έγινε viral και προκάλεσε κύματα κατακραυγής για την αεροπορική είπε μάλιστα πως 4 συνοδοί αέρος την είχαν περικυκλώσει μέχρι να βρει τη χειραποσκευή της και να καλύψει αυτό που θεωρούσαν «γύμνια» και «προσβολή για τους άλλους επιβάτες», όπως αναφέρει.

Η Thomas Cook απολογήθηκε έκτοτε, επέμεινε πάντως πως η πολιτική ευπρεπούς ενδυμασίας «εφαρμόζεται εξίσου σε άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και αδιακρίτως».