Στα 12 ναυτικά μίλια και πάλι η ζώνη αλιείας στη Λωρίδα της Γάζας

Την περασμέννη εβδομάδα την είχε κλείσει εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης


ΚΟΣΜΟΣ
10:56
10/05/2019
Στα 12 ναυτικά μίλια και πάλι η ζώνη αλιείας στη Λωρίδα της Γάζας
loading

Την πρόθεσή του να επεκτείνει και πάλι από σήμερα στα 12 ναυτικά μίλια τη ζώνη αλιείας στα ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε το Ισραήλ, μία εβδομάδα αφού την είχε κλείσει εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών.

Το μέτρο έχει στόχο να αμβλύνει την ένταση σε μια ιδιαίτερα ρευστή περίοδο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η χαλάρωση των περιορισμών που επιβάλουν οι ισραηλινές αρχές στους αλιείς της Γάζας ήταν μέρος των όρων που έθεσαν οι οργανώσεις του παλαιστινιακού θύλακα προκειμένου να δεχθούν την κατάπαυση του πυρός μετά τη χειρότερη όξυνση της βίας, πριν μία εβδομάδα, από τον πόλεμο του 2014.

Οι παλαιστινιακές οργανώσεις είχαν προειδοποιήσει ότι οι συγκρούσεις ενδέχεται να αρχίσουν και πάλι αν δεν λαμβάνονταν μέτρα από την πλευρά του Ισραήλ, ξεκινώντας από τη χαλάρωση του αυστηρού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία στη Γάζα και ο οποίος ισχύει και για την αλιεία.

Το Ισραήλ επιχειρεί να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό επικαλούμενο την ανάγκη να περιορίσει τη Χαμάς, το ισλαμιστικό κόμμα που κυβερνά τη Γάζα από το 2008.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει