Η είδηση πως ο frontman των Prodigy, Κιθ Φλιντ, άφησε την τελευταία του πνοή, στις 4 Μαρτίου, σε ηλικία 49 ετών, σόκαρε την παγκόσμια μουσική κοινότητα. Η έρευνα που ακολούθησε, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο λόγος που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Έσεξ ήταν ο απαγχονισμός.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα σε ειδική ακρόαση η ιατροδικαστής Καρολάιν Μπίσλεϊ-Μάρεϊ (Caroline Beasley-Murray), για τον δημοφιλή καλλιτέχνη δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία, τα οποία να κατοχυρώνουν πως σκόπευε να αυτοκτονήσει.

Όπως σημείωσε, εκείνος είχε στο αίμα του αδιευκρίνιστο ποσό κοκαΐνης, αλκοόλ και κωδεΐνης εκείνη την περίοδο. Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν υπήρχαν ύποπτες μαρτυρίες για τον θάνατό του και δεν υπήρξε συμμετοχή τρίτων, όμως δεν μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Φλιντ αυτοκτόνησε.

Η οικογένεια και ο μάνατζερ του Flint δεν ήταν παρόντες στην ακρόαση, αν και η ιατροδικαστής επισήμανε ότι γνώριζαν για τη διεξαγωγή της ωστόσο δεν κλήθηκαν μάρτυρες. Επιπλέον, στην έρευνα δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία τα οποία να επικυρώνουν ότι επρόκειτο για ατύχημα, στο οποίο «όλα πήγαν τρομερά λάθος».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η ιατροδικαστής είπε πως «θα ολοκληρώσω το συμπέρασμά μου, ότι ποτέ δεν θα μάθουμε επακριβώς τα αίτια του θανάτου του».