Το σπίτι που λαχταρά να επιστρέψει στην απλότητα

Ένα πισωγύρισμα στα βασικά με υπέροχο τρόπο


ΚΟΣΜΟΣ
20:14
12/05/2019
Το σπίτι που λαχταρά να επιστρέψει στην απλότητα
2
loading

Σε ένα λοφάκι στα περίχωρα της Μελβούρνης έχει στηθεί μια μικροσκοπική κατοικία αλλιώτικη από τις άλλες.

Το Elemental House υπομένει βλέπετε αδιαμαρτύρητα τα καπρίτσια του καιρού, γιατί αυτή ακριβώς είναι η λειτουργία του.

Θέλει να είναι ένα ταπεινό καταφύγιο από τον ήλιο, τους ανέμους και τη βροχή με όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στη φύση.

Κι αυτό είναι δηλαδή, μόνο που το κάνει με αισθητικά εξαίσιο τρόπο! Ένα δωμάτιο, ένα μπάνιο και ένας ενιαίος χώρος όλο κι όλο, το μικρό ορθογώνιο εξοχικό έχει κατασκευαστεί εξολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά και ξύλο από την περιοχή.

Το ντόπιο αυστραλέζικο ξύλο θα χάσει με τον καιρό το χρώμα του, κάνοντας το σπίτι να συγχωνευτεί ακόμα περισσότερο στο τοπίο.

Εξωτερικά όλα αυτά, καθώς μέσα λέγεται μια άλλη ιστορία. Εδώ κυριαρχεί το στιλ και η ατμόσφαιρα, με τους μαύρους τοίχους, το γυμνό μπετό και τις στιλπνές επιφάνειές του.

Και πάλι όμως όλο το οπτικό βάρος ρίχνεται στα μεγάλα ανοίγματα και τη μαγευτική θέα που ανοίγεται ολόγυρα.

Το Elemental House δεν θυσιάζει τίποτα σε επίπεδο σύγχρονων ανέσεων, δείχνει ωστόσο έναν νέο κατασκευαστικό δρόμο οικολογικής δόμησης και «πράσινης» λειτουργίας…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar dk.

    Άιντε παραμύθια για "το οικολογικό"! Αφού θερμαίνεται με ξύλο, όχι πχ. τα πελετ ? Και αφού δένδρα σχεδόν δεν υπάρχουν ήδη εκεί (έχω πάει) - δηλαδή να κόβονται και αυτά, τα οποία υπάρχουν ?

  2. avatar ΚΛΕΩΝ

    Μεγαλα ανοιγματα σημανει τεραστια απωλεια ψυξης και θερμανσης!
    Πιο αντι-οικολογικο σπιτι δεν γινεται απο αυτο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει