Σε συμφωνία για την εγγραφή νέων εκλογέων κατέληξαν η Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, και ο πρόεδρος της παλαιστινιακής εκλογικής επιτροπής. Πρόκειται για ένα βασικό στάδιο της διαδικασίας συμφιλίωσης με την αντίπαλη οργάνωση Φάταχ στη Δυτική Όχθη.

«Συμφωνήσαμε να αρχίσουμε τις εργασίες μας στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο πρόεδρος της παλαιστινιακής κεντρικής εκλογικής επιτροπής Χάνα Νάσερ μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

«Θα έχουμε συναντήσεις με τη Χαμάς, τη Φάταχ και άλλα κινήματα για να συζητήσουμε για την εγγραφή ψηφοφόρων και ελπίζουμε να έχουμε ολοκληρώσει τη εγγραφή σε μια εβδομάδα έως δέκα ημέρες», πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον εκπρόσωπο του Χανίγια, τον Τάχερ αλ Νούνου.

Σύμφωνα με τον Νάσερ, ο αριθμός των νέων εκλογέων στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 650.000.

Σε ανακοίνωσή της η εκλογική επιτροπή ανέφερε την Τρίτη ότι υπολογίζει να ολοκληρωθούν οι εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Χαμάς είπε ότι «θα παρασχεθούν όλες οι διευκολύνσεις στην επιτροπή για την επιτυχία των εργασιών της».