Τέσσερις δολοφονίες ερευνούν πλέον οι Αρχές όσον αφορά τον 35χρονο ίλαρχο της Εθνικής Φρουράς. Ο ανακριτής της υπόθεσης, υπαστυνόμος Ι. Γιωρκάτζης, ξεδίπλωσε ακόμη περισσότερο το κουβάρι της φρίκης.

Τα θύματα είναι η Mary Rose, η Arian Palanes Lozano, η Maricar Valdez. Το τέταρτο θύμα του ίλαρχου, όπως όλα δείχνουν, είναι η 6χρονη κόρη της Mary Rose, Sierra, η οποία εξακολουθεί να αγνοείται.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, μέχρι σήμερα ο φερόμενος φονιάς των γυναικών στραγγάλισε τη Mary Rose, ενώ σκότωσε την Arian στο πατάρι του σπιτιού του.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα δυο θύματα, προβάλλει ισχυρισμούς. Για την 6χρονη Sierra ισχυρίστηκε ότι το πτώμα της είναι στη λίμνη Μεμή και για την Maricar ότι απλά συναντήθηκε μαζί της.

Πλέον και επίσημα, το τρίτο θύμα του ίλαρχου είναι η Maricar, 31 ετών από τις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με κατάθεση που ελήφθη από φίλη της, τον Δεκέμβριο του 2017 το θύμα, ενώ βρισκόταν σε σπίτι, εγκατέλειψε το μέρος, αναφέροντας ότι θα συναντούσε άγνωστο πρόσωπο, το οποίο θα τη μετέφερε προκειμένου να συναντήσει τον αδελφό του συντρόφου της. Ο σύντροφός της απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2017.

Η μαρτυρία που έχουν ενώπιόν τους οι Αρχές αναφέρει ότι η Maricar δεν συνάντησε ποτέ τον αδελφό του συζύγου της για να συναντήσουν τον εργοδότη του μακαρίτη συζύγου της, προκειμένου να διευθετήσουν ζητήματα εργασιακής φύσεως.

Στα ίχνη της Maricar

Τον Φεβρουάριο του 2018 εντοπίστηκε σε περιοχή των Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία η άδεια προσωρινής παραμονής της Maricar. Εκεί μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας, απ’ όπου και παρέλαβαν το έγγραφο. Διενήργησαν έρευνες, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι περισσότερο στον χώρο.

Σχετική μαρτυρία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, έδεσε τον ύποπτο με συνάντηση με το θύμα. Η σχετική μαρτυρία λήφθηκε χθες, Τετάρτη 24 Απριλίου. Απ’ αυτήν τη μαρτυρία προέκυψε ότι ο 35χρονος ίλαρχος συναντήθηκε με την Maricar στις 13 Δεκεμβρίου του 2017. Ίδια μαρτυρία αναφέρει ότι στην κατοχή του 35χρονου εντοπίστηκαν φωτογραφίες που απεικονίζουν την άδεια προσωρινής παραμονής της άτυχης Maricar.

Αναφορικά με τον θάνατο της Maricar ο ίλαρχος το μόνο που παραδέχεται είναι τη συνάντηση και όχι τη δολοφονία. Ενώπιον των ανακριτών προβάλλει διάφορους ισχυρισμούς αναφέρει το sigmalive.com.