Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι εκκλησίες των Καθολικών στη Σρι Λάνκα και δεν θα γίνεται καμία λειτουργία μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της ασφάλειας, μετά το μακελειό της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών με τους 359 νεκρούς.

«Ακολουθώντας την συμβουλή των δυνάμεων της τάξης, θα διατηρήσουμε όλες τις εκκλησίες κλειστές» δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής εκκλησίας προσθέτοντας ότι «δεν θα γίνει καμία λειτουργία μέχρι νεωτέρας».

Οι αρχές της χώρας έχουν έκτοτε ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από τις εκκλησίες. Η χριστιανική μειονότητα στη χώρα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αντιπροσωπεύει το 7% του πληθυσμού της χώρας, ενώ η πλειοψηφία είναι βουδιστές (70%).

Την ίδια ώρα οι αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας έδωσαν εντολή να αποκλειστεί η πρόσβαση στην κεντρική τράπεζα της χώρας εξαιτίας φόβων για την τοποθέτηση βόμβας. Ο δρόμος έξω από την κεντρική τράπεζα, η οποία βρίσκεται κοντά στο World Trade Center του Κολόμπο, έκλεισε για την κυκλοφορία. Ο συναγερμός ήρθη πριν λίγο και οι αρχές επέτρεψαν στους εργαζόμενους να φύγουν από την τράπεζα.

Λίγο νωρίτερα οι αρχές είχαν κλείσει και τον δρόμο που οδηγεί στο κύριο αεροδρόμιο του Κολόμπο, εξαιτίας ανησυχιών για ύποπτο όχημα, αλλά αργότερα ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία καθώς αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος.

Στη Σρι Λάνκα έχει επιβληθεί κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 359 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι περίπου 500. Η αστυνομία προχώρησε σε άλλες 16 συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις, αυξάνοντας τον αριθμό των κρατουμένων που ανακρίνονται στους 76.

Στελέχη του FBI και απεσταλμένοι της Interpol βρίσκονται στη χώρα και βοηθούν στις έρευνες.