Την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω αναβολή στο Brexit, επεσήμανε σε ανακοίνωσή της μετά την ολοκλήρωση του μαραθώνιου υπουργικού συμβουλίου, η βρετανίδα πρωθυπουργός, και πρότεινε να συνεργαστεί με τον επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, για την εξεύρεση ενός σχεδίου για την αποχώρηση με συμφωνία, στο οποίο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται η δική της συμφωνία.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η παράταση θα πρέπει να είναι «όσο το δυνατόν συντομότερη» και να λήξει μόλις επιτευχθεί μία συμφωνία, ενώ οποιοδήποτε σχέδιο που θα συμφωνήσουν από κοινού με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, θα τεθεί προς έγκριση από το κοινοβούλιο, με την προοπτική να μεταφερθεί στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ τους για μία κοινή προσέγγιση, τότε μία σειρά επιλογών για την μελλοντική σχέση θα τεθεί στο κοινοβούλιο προς έγκριση, και η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με την απόφαση του σώματος, αλλά μόνο εάν κάνει το ίδιο και το κόμμα των Εργατικών.

Η πρωθυπουργός, τόνισε, επίσης ότι επιθυμεί η διαδικασία αυτή να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Μαϊου, ώστε η Βρετανία να μην χρειαστεί να συμμετέχει στις ευρωεκλογές.