Έντονους δεσμούς με τον Πόντο έχει ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος θα αναλάβει σύντομα τα καθήκοντά του, εκτός εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανατρέψει το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στα δικαστήρια.

Ο γεννηθείς το 1970 στην Τραπεζούντα πολιτικός, μάλιστα, είχε δημοσιεύσει το 2016 στον λογαριασμό του στο Facebook και έναν βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να χορεύει ποντιακά σε γλέντι που είχε γίνει στα Γιαννιτσά. Επίσης, διατηρεί σχέσεις με Πόντιους στην Ελλάδα.

Η καταγωγή του Ιμάμογλου και οι γνώσεις του στους ποντιακούς χορούς, «μαρτυρούν» τη σχέση του με τον Πόντο, ενώ η πολιτική και επαγγελματική του σταδιοδρομία έχει ως βάση την Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εκεί κατάφερε να εκλεγεί και για πρώτη φορά δήμαρχος, το 2014, στο διαμέρισμα του Μπεϊλικντουζού.

Είναι πατέρας τριών παιδιών και οι εμφανίσεις του γίνονται μαζί με την ξανθιά σύζυγό του. Έχει λογαριασμό σε όλα τα social media και του αρέσει να ποζάρει στον φακό, συνήθως μαζί με τη μητέρα των παιδιών του, Ντιλέκ.

Το γεγονός ότι κατάφερε να νικήσει τον υποψήφιο του Ερντογάν στην πιο σημαντική εκλογική περιφέρεια, τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από μία δραματική εκλογική νύχτα, τον καθιστά και ως τον άμεσο… εχθρό του προέδρου της γειτονικής χώρας, καθώς δεν είναι λίγα τα ΜΜΕ που τον προαλείφουν ως τον άνθρωπο που θα προσπαθήσει να σπάσει την κυριαρχία του «σολτάνου» στις εκλογές του 2023 ως υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος (CHP).