Συνολικά 1.211 αστοχίες εντοπίστηκαν σε σήραγγα αυτοκινητοδρόμου στην κεντρική Ιαπωνία, ένα τμήμα της οροφής της οποίας κατέρρευσε τον περασμένο Δεκέμβριο, προκαλώντας εννέα θανάτους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα.

Πολλές από τις μεταλλικές βίδες που συγκρατούσαν τις πλάκες του εσωτερικού τοιχώματος στη σήραγγα Σασάγκο στον αυτοκινητόδρομο Τσούο είχαν χαλαρώσει, μεταδίδει ο πρακτορείο Τζίτζι Πρες, επικαλούμενο πρόσφατη επιθεώρηση του υπουργείου Μεταφορών.

Πολλές από τις πλάκες σκυροδέματος αποκολλήθηκαν κατά συνέπεια από τα πλαϊνά τοιχία στις 2 Δεκεμβρίου, καταπλακώνοντας πολλά αυτοκίνητα, ενώ κάποια από τα οχήματα ανεφλέγησαν και προκλήθηκε πυρκαγιά.

Η Central Nippon Expressway Co., διαχειρίστρια εταιρεία του αυτοκινητοδρόμου που έχει κατασκευασθεί προ 35ετίας, είχε δηλώσει αμέσως μετά το δυστύχημα πως δεν είχε επισημάνει κάποια αστοχία κατά τη διάρκεια των τακτικών ελέγχων της τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Το πολύνεκρο δυστύχημα επέβαλε στο υπουργείο Μεταφορών να διατάξει επείγουσες αυτοψίες από όλες τις διαχειρίστριες εταιρείες σε όλες τις σήραγγες με οροφές επενδυμένες με πλάκες σκυροδέματος.