Ένα τεράστιο πλήθος διεκδικεί σήμερα στο Αλγέρι, για έκτη διαδοχική εβδομάδα, την αποχώρηση του «συστήματος» εξουσίας, μερικές ημέρες μετά την πρόταση του αρχηγού του γενικού επιτελείου του αλγερινού στρατού για παραμερισμό του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Είναι δύσκολο να αποτιμηθεί με ακρίβεια, απουσία επίσημων στοιχείων, ωστόσο η κινητοποίηση μοιάζει αρκετά μεγάλη, λίγο μετά την έναρξη της πορείας τις πρώτες απογευματινές ώρες, γεγονός που μοιάζει να δείχνει πως η πρόταση του επικεφαλής του στρατού δεν έχει καταφέρει να μειώσει την αμφισβήτηση του συστήματος εξουσίας, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται επιτόπου.

Πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πως η αλγερινή αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού στην προσπάθεια να διαλύσει εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πρωτεύουσα που καλούν τον πρόεδρο Μπουτεφλίκα να παραιτηθεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.