Μια φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα από τα νεανικά της χρόνια, που είχε παραμείνει αδημοσίευτη για χρόνια, βγαίνει στο «σφυρί».

Πρόκειται για μια ασπρόμαυρη εικόνα με τη σημείωση «να μη δημοσιευτεί». Η φωτογραφία που είχε μείνει για χρόνια αδημοσίευτη στο αρχείο της Daily Mirror, πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στις ΗΠΑ από τον Οίκο RR Auctions.

Η φωτογραφία έχει διαστάσεις 20×25 εκατ. και καθώς φέρει τη σημείωση που απαγορεύει τη δημοσίευσή της, η τιμή της αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα 1.000 δολάρια.

Πιστεύεται ότι έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια διακοπών της πριγκίπισσας το 1979 ή το 1980, όταν η Νταϊάνα ήταν 18 ή 19 ετών, από άγνωστο φωτογράφο. Η φωτογραφία απεικονίζει τη Νταϊάνα ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι δίπλα σε ένα αγόρι.

Πουλήθηκε στη Daily Mirror στις 26 Φεβρουαρίου 1981, δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της σχέσης της με τον πρίγκιπα της Ουαλίας.

Όπως φαίνεται όμως οι υπεύθυνοι της εφημερίδας, έκριναν πως η πόζα της Νταϊάνα με ένα άλλο αγόρι, θα προκαλούσε και έτσι αποφάσισαν να μη τη δημοσιεύσουν. Παρέμεινε στα αρχεία της εφημερίδας, μέχρι τη στιγμή που αγοράστηκε -7 χρόνια πριν- από την ιδιωτική συλλογή «Caren Archive».

Το μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από τη συγκεκριμένη φωτογραφία προκύπτει τόσο από το χειρόγραφο μήνυμα, όσο και από το νεαρό δίπλα στην πριγκίπισσα. Διάφορες υποθέσεις έχουν γίνει για την ταυτότητά του, με τη Daily Mail να εικάζει ότι πρόκειται για τον Rory Scott, ένα παλιότερο φλερτ της Νταϊάνα, ενώ άλλοι θεωρούν ότι πρόκειται για τον στενό της φίλο James Colthurst.