Σκηνές από το σύμπαν του… Χάρι Πότερ

«Smoke and Mirrors» από τσιγαρόχαρτα και φωτισμό LED


ΚΟΣΜΟΣ
4:23
23/03/2019
Σκηνές από το σύμπαν του… Χάρι Πότερ
loading

Πρωτοβουλία πήραν οι σπουδαστές σε ένα δωδεκαήμερο μάθημα στη Melbourne School of Design: επέλεξαν κτίσματα από το σύμπαν του Χάρι Πότερ για αρχιτεκτονικά μοντέλα που όφειλαν να κατασκευάσουν.

Τους δόθηκε σκληρό χαρτόνι, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κουτιών, πάχους 1 χιλιοστού και 0,6 του χιλιοστού, για να φιλοτεχνήσουν τα μοντέλα τους. Χρησιμοποίησαν τσιγαρόχαρτο για τα παράθυρα και για να επιτύχουν διαχεόμενο φωτισμό.

Και LED και μοτεράκια. Το πρότζεκτ - στο οποίο δόθηκε η επωνυμία «Smoke and Mirrors» - περιλαμβάνει οκτώ σκηνές από τον κόσμο στον οποίο μας έβαλε η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ: μεταξύ αυτών, την τράπεζα Γκρίνγκοτς, το κατάστημα ραβδιών (για μάγους) του Ολιβάντερ, τη Μεγάλη Σκάλα, την Κάμαρα με τα Μυστικά, τον δρόμο Γκριμό Πλέις, το Shrieking Shack, το Burrow. «Προσπαθήσαμε να αναπαράγουμε, αλλά μ' έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο, όπως όταν ένας πελάτης προσεγγίζει την πρακτική σου ως αρχιτέκτονας με έναν σκασμό ιδέες από το Pinterest κι εσύ πρέπει να τις διυλίσεις σε ένα σχέδιο.

Μπορείς να αναφερθείς σε αυτό το πακέτο, αλλά δεν μπορείς να αντιγράψεις. Οι σπουδαστές χρησιμοποίησαν αυτή την πληροφορία για να σχεδιάσουν τις δικές τους εκδοχές των σκηνών, ως μινιατούρες ή σκηνικά» εξήγησε ένα επιβλέπων του πρότζεκτ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει