Νέα προειδοποίηση από τον Σαλβίνι προς τις ΜΚΟ για το μεταναστευτικό

«Τα λιμάνια της Ιταλίας ήταν και συνεχίζουν να είναι κλειστά»


ΚΟΣΜΟΣ
6:14
19/03/2019
Νέα προειδοποίηση από τον Σαλβίνι προς τις ΜΚΟ για το μεταναστευτικό
4
loading

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απηύθυνε τη Δευτέρα νέα προειδοποίηση προς τις ανθρωπιστικές οργανώσεις που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο ανοικτά της Λιβύης κι αποπειρώνται να τους αποβιβάσουν σε ιταλικά λιμάνια.

«Τα λιμάνια ήταν και συνεχίζουν να είναι κλειστά», ανέφερε ο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μέσω Twitter, πληκτρολογώντας τη λέξη «κλειστά» με κεφαλαία. Παράλληλα, το υπουργείο του δημοσιοποίησε μια οδηγία οκτώ σελίδων υπ' όψιν όλων των ΜΚΟ που τις αφορά, υπενθυμίζοντας τη νομοθεσία που τελεί σε ισχύ όσον αφορά τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα -- νομοθεσία που ο Σαλβίνι διατείνεται πως ορισμένα πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων παραβιάζουν.

Μολονότι αναγνωρίζει σε αυτή την οδηγία ότι το να προσφέρεται βοήθεια σε ανθρώπους η ζωή των οποίων διατρέχει κίνδυνο αποτελεί «προτεραιότητα», ο Σαλβίνι απειλεί με «κυρώσεις» όλους όσοι «παραβιάζουν σαφώς τους διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανονισμούς όσον αφορά τις διασώσεις».

Η νέα προειδοποίηση της Ρώμη καταγράφεται ενώ ένα πλοίο υπό ιταλική σημαία, το Mare Jonio, διέσωσε χθες Δευτέρα 49 μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, ενώ η λιβυκή ακτοφυλακή ήταν παρούσα στην περιοχή, και ζήτησε την έγκριση των ιταλικών αρχών για να τους αποβιβάσει σε κάποιο ιταλικό λιμάνι.

Σύμφωνα με τη συλλογικότητα Mediterranea, στην οποία συμμετέχουν διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, το πλοίο κινείται προς το ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα, το «ασφαλέστερο λιμάνι», κατ' αυτήν, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες επιδεινώνονται.

«Η είσοδος πλοίων διάσωσης στα ιταλικά χωρικά ύδατα» είναι «επιζήμια για την τάξη και για την ασφάλεια του ιταλικού Κράτους», διατείνεται στην οδηγία ο Σαλβίνι, επικεφαλής της Λέγκας, του κόμματος της άκρας δεξιάς που συγκυβερνά με το Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Ο Σαλβίνι επικαλείται τον κίνδυνο ανάμεσα στους μετανάστες να «κρύβονται πρόσωπα που ενέχονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Τα πλοία των ΜΚΟ έχουν προκαλέσει σε πολλές περιπτώσεις οργισμένες επικρίσεις από μέρους της σημερινής ιταλικής κυβέρνησης διότι έχουν προσπαθήσει να εμποδίσουν την επιστροφή των μεταναστών στη Λιβύη, χώρα σε κρίση που οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρούν ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής για τον επαναπατρισμό μεταναστών και προσφύγων.

Ο Σαλβίνι επαναλαμβάνει στην οδηγία ότι σκάφη που διασώζουν μετανάστες σε τμήματα της Μεσογείου υπ' ευθύνη της Λιβύης, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που δεν συντονίστηκαν από το κέντρο διοίκησης στη Ρώμη, δεν έχουν δικαίωμα να ζητούν να εισέρχονται κατόπιν σε ιταλικά λιμάνια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar SolarWings

  Στην Ιταλία ξύπνησαν. εδω στο ελλαδιστάν γιατι ακομα κοιμόμαστε??? ακομα το καταπινουμε αμασητο το δηθεν εργο των Μ.Κ.Ο.
  Μαλλον μας εχει χαζεψει η πολλη αριστερά μου φαινεται..

 2. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Μπράβο ρε σαλβινη πάλι με τους πλούσιους και τους ισχυρούς τα έβαλες. Τι όχι;

 3. avatar αβγδ

  Στο γιουνανιστάν εργολάβοι που διψούν για φτηνά εργατικά χέρια
  και καλοπληρωμένες απο ξένα κέντρα ΜΚΟ έχουν ρίξει τόσο χρήμα
  στην προπαγάνδα, που αποτελούν μεγάλο πειρασμό για τα social media
  να αρνηθούν τον πειρασμό να τα πάρουν. Πάντως αξίζει κανείς να βγάλει
  το καπέλλο σε τέτοιες κινήσεις . Κάνουν πολύ καλή δουλειά.

 4. avatar Τι δεν γίνεται κατανοητό.

  Ο αδαής μέσος έλληνας δεν αντιλαμβάνεται ότι το να εκτίθεται
  κάποιος σε ΒΕΒΑΙΟ κίνδυνο και να ζητάει κατόπιν βοήθεια είναι
  ότι και ο πατροκτόνος που ζητάει την επιείκια του δικαστηρίου
  επειδή έμεινε ορφανός. Αυτό λέγεται εσκεμμένη πρόκληση ναυαγίου
  και εκθέτει χωρίς λόγο σε κίνδυνο και τους ''διασώστες'' του.
  Βέβαια οι ιταλοί έχουν πατριώτη ηγέτη και όχι μαριονέτες
  με τις γνωστές ιδιότητες. Οι μαριονέτες και οι λαοί που
  τους ακολουθούν είναι νομοτελειακό να αφανίζονται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει