Ο ιερέας Πιέρο Κόρσι, ο οποίος προκάλεσε σάλο με αντιφεμινιστική αφίσα που τοιχοκόλλησε στην εκκλησία του, έξω από την πόλη Σαβόνα, δεν εννοεί να σταματήσει να ιερουργεί.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ιταλίας, είχαν μεταδώσει την είδηση ότι ο ιερωμένος «προτίθεται να εγκαταλείψει οριστικά τα άμφια». «Κάθε άλλο. Δεν ξέρω από πού κυκλοφόρησε αυτή η πληροφορία, αλλά εγώ παραμένω στην θέση μου και συνεχίζω την αποστολή μου», απάντησε ο πατέρας Κόρσι.

Ο ιερωμένος τα Χριστούγεννα είχε αποφασίσει να τοιχοκολλήσει στην είσοδο του ναού όπου λειτουργεί, κοντά στην Γένοβα, ένα κείμενο που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι γυναίκες πρέπει να κάνουν σοβαρή αυτοκριτική διότι με την στάση τους προκαλούν: δεν φροντίζουν την οικογένεια δεν πλένουν τα ρούχα, δεν ασχολούνται με τα παιδιά τους».

Στο κείμενο, που ιταλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν «παραληρηματικό», αναφέρεται, επίσης, ότι και για ακραία επεισόδια οικογενειακής βίας, με θύματα γυναίκες, «δεν μπορεί να πει, κανείς, ότι ευθύνονται μόνον οι άνδρες σύζυγοι».
Ο επίσκοπος της περιοχής, απαίτησε να εξαφανισθεί το αντιφεμινιστικό αυτό κείμενο, αλλά οι πολεμικές συνεχίζονται.

Ο ρωμαιοκαθολικός παπάς απάντησε εκνευρισμένος σε δημοσιογράφους που προσπάθησαν να του πάρουν συνέντευξη. «Ελπίζω να σας συμβεί δυστύχημα», απάντησε σε γυναίκα δημοσιογράφο που του έθεσε ερωτήσεις σχετικά με τις απόψεις του περί ισότητας των φύλων. Το μόνο που επιβεβαιώνεται, είναι ότι ο Κόρσι αποφάσισε να πάρει μερικές ημέρες άδεια, για να ξεπεράσει «το στρες των ημερών».