Ο Οσάμα μπιν Λάντεν είχε δωροδοκήσει έναν υψηλόβαθμο υπάλληλο της πακιστανικής πολεοδομίας ώστε να του επιτραπεί να χτίσει το «οχυρό» του στο Αμποταμπάντ, όπου εντοπίστηκε τελικά και σκοτώθηκε από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις πέρσι τον Μάιο.

Τις λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής κατέγραψε ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν στο ημερολόγιό του, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας The News.

Ο κρατικός υπάλληλος έλαβε 50.000 ρουπίες (περίπου 515 δολάρια) για να εγκρίνει την οικοδομική άδεια του οχυρωμένου σπιτιού στην πόλη Αμποταμπάντ, στο βόρειο Πακιστάν.

Το ημερολόγιο του Μπιν Λάντεν είχε ξεχαστεί μέσα στο κρησφύγετό του αφού οι Αμερικανοί στρατιώτες πήραν μαζί τους χιλιάδες έγγραφα, σκληρούς δίσκους, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα. Σήμερα βρίσκεται στα χέρια των πακιστανικών αρχών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο διεφθαρμένος υπάλληλος, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, έχει ανακριθεί από τις πακιστανικές αρχές.

Το σπίτι του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα κατεδαφίστηκε φέτος καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι μέλη και συμπαθούντες της οργάνωσης θα το μετέτρεπαν σε χώρο ιερού προσκυνήματος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.