Βαρύ φόρο αίματος πληρώνουν οι άμαχοι στον πόλεμο στη Συρία

Τραγικές απώλειες με περισσότερα από 21.000 παιδιά νεκρά


ΚΟΣΜΟΣ
10:02
15/03/2019
Βαρύ φόρο αίματος πληρώνουν οι άμαχοι στον πόλεμο στη Συρία
2
loading

Περισσότεροι από 370.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, ο οποίος σήμερα εισέρχεται στην ένατη χρονιά του, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανάμεσά τους είναι 112.623 άμαχοι, εκ των οποίων περισσότερα από 21.000 παιδιά και 13.000 γυναίκες, επεσήμανε το Παρατηρητήριο.

Περίπου 125.000 στρατιώτες του συριακού στρατού και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων που τον στηρίζουν έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους. Εξάλλου 67.000 μαχητές άλλων δυνάμεων, κυρίως αντάρτες και Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί, βάσει της ίδιας πηγής.

Σχεδόν 66.000 τζιχαντιστές, κυρίως του Ισλαμικού Κράτους και της Χάγιατ Τάχριρ αλ Σαμ, πρώην παρακλαδιού της αλ Κάιντα στη Συρία, έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Εξαιτίας του πολέμου εκατομμύρια Σύροι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και είναι είτε εσωτερικά εκτοπισμένοι ή έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο εξωτερικό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar FJR 500

    Μήπως για αυτό φταίει ο Ασσαντ ή οι Ισλαμόσυμμοριτες που έβαζαν τα μικρά παιδιά να εκτελούν απίστους και αιχμάλωτους στρατιώτες του Συριακου στρατού και να γίνονται κινητές βόμβες στο όνομα του Αλλάχ.

  2. avatar !!!!!

    Δυστυχώς για το έθνος της Συρίας έπλεξαν σε μία μάχη με το φανατικό ισλάμ επικουρούμενο απο πολλά κράτη της περιοχής. Ένας ολόκληρος λαός καταστράφηκε, καλά ξεμπερδέματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει