«Cheebab» το λένε (Cheese Kebab) και είναι κεμπάπ από τυρί για όσους απεχθάνονται το κρέας.

Ψητό τυρί ουσιαστικά που στριφογυρνά σαν ντονέρ για να θυμίζει σε όλους πράγματα και καταστάσεις.

Η καινοτομία μάς έρχεται από τον Roland Rüegg και την κτηνοτροφική του μονάδα Natürli στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Και όπως μας λέει, είναι «η νέα, νόστιμη και χορτοφαγική εκδοχή του κεμπάπ από γάλα».

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Muncies, o Rüegg λέει πως έχει λανσάρει το προϊόν του εδώ και έναν χρόνο και έχει γίνει ανάρπαστο: «Είχα μια διαίσθηση πως τα κεμπαπτσίδικα θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι από τυρί … Το Cheebab κυκλοφορεί από τον Μάιο του 2018 και έχουμε κατακλυστεί από παραγγελίες έκτοτε».

Παραδέχεται πάντως πως δεν προορίζεται για να αντικαταστήσει το παραδοσιακό κεμπάπ, «θα είναι απλώς μια εναλλακτική για τους χορτοφάγους». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επιχείρησης, το προϊόν πωλείται ήδη σε κεμπαπτσίδικα της Ζυρίχης…