Η πρώην καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, Ναφισάτου Ντιαλό, που είχε κατηγορήσει τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνους Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση, ευχαρίστησε «τον Θεό και όλους όσους με υποστήριξαν σε όλον τον κόσμο», κατά την έξοδό της από το δικαστικό μέγαρο της Νέας Υόρκης, έπειτα από τον νομικό συμβιβασμό που ανακοινώθηκε νωρίτερα.

«Ευχαριστών όλους όσους με υποστήριξαν σε όλον τον κόσμο. Ευχαριστώ τον Θεό. Ο Θεός να σας ευλογεί», υπογράμμισε στις σύντομες δηλώσεις της βγαίνοντας από το δικαστήριο του Μπρονξ, στην πρώτη της εμφάνιση από το καλοκαίρι του 2011.

Ένας από τους συνηγόρους της, ο Κένεθ Τόμσον, έλαβε αμέσως μετά τον λόγο: «η κυρία Νιταλό είναι μία θαρραλέα γυναίκα, η οποία ουδέποτε έχασε την πίστη της στο δικαστικό μας σύστημα. Με αυτήν τη συμφωνία μπορεί πλέον να συνεχίσει τη ζωή της. Σας ευχαριστούμε όλους για την στήριξη και τις προσευχές σας».

Ο συμβιβασμός αυτός, του οποίου οι όροι παραμένουν «εμπιστευτικοί», θέτει τέλος στην αστική αγωγή που έχει ασκηθεί από τις 8 Αυγούστου 2011 στον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.