Την ελπίδα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι να ταξιδέψει αύριο στις Βρυξέλλες με «ρεαλιστικές προτάσεις» για το πώς θα ξεπεραστούν τα αδιέξοδα στο Brexit, καθώς η ΕΕ δεν προτίθεται να ανοίξει εκ νέου τη συμφωνία αποχώρησης, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που έδωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, μετά τις συνομιλίες τους, στις Βρυξέλλες, επανέλαβε την ευρωπαϊκή θέση πως το backstop, για την αποφυγή της επαναφοράς σκληρού συνόρου μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας πρέπει να διατηρηθεί στη συμφωνία.

«Αναρωτιέμαι πώς είναι αυτό το ειδικό μέρος στην κόλαση, για εκείνους που προωθούσαν το Brexit χωρίς ούτε ένα προσχέδιο του πλάνου για την ασφαλή υλοποίησή του» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός τόνισε πως η συμφωνία για το Brexit, που έχει απορριφθεί από το βρετανικό Κοινοβούλιο, ήταν η καλύτερη δυνατή. Πρόσθεσε πως η πρόσφατη πολιτική αστάθεια στη Βρετανία αποτελεί ακόμα μία απόδειξη του γιατί χρειάζεται το backstop.