Σχολείο για ψεύτες

Εκπαιδεύει τους μαθητές να λένε έξυπνα και πιστευτά ψέματα


ΚΟΣΜΟΣ
15:01
26/11/2012
Σχολείο για ψεύτες
2
loading

Τα περισσότερα παιδιά περιμένουν σκληρές τιμωρίες σε περίπτωση που πιαστούν από τους γονείς τους να ψεύδονται. Ωστόσο, ο κανόνας που απαγορεύει τα ψέματα σε παιδιά, ανατρέπονται πλήρως σε ένα σχολείο στην Αγγλία, όπου οι μαθητές εκπαιδεύονται… στο ψέμα!

Πρόκειται για το Perse School στο Κέμπριτζ, όπου οι μαθητές μπορούν να αποφύγουν τις τιμωρίες με έναν όρο: να σκεφτούν άμεσα -μέσα σε 10 δευτερόλεπτα- μια έξυπνη και λογική διαιτολόγια που να εξηγεί την προβατική τους συμπεριφορά.

«Είναι ένα εξαιρετικό μάθημα για τη ζωή να μπορείς να ξεφύγεις όταν βρίσκεσαι στριμωγμένος άμεσα», εξηγεί ο διευθυντής Ed Elliott στο BBC.

Απέναντι στις κατηγορίες που του επιρρίπτουν ότι η μέθοδος είναι αντιπαιδαγωγική, ο Elliott αμύνεται λέγοντας ότι η τακτική αυτή αναπτύσσει τις επικοινωνιακές δυνατότητες των παιδιών.

«Σαν διευθυντής μου αρέσει να χρησιμοποιώ το ρόλο μου, προκειμένου να δημιουργήσω μια εύστροφη, με επικοινωνιακές ικανότητες και αντίληψη γενιά, προσφέροντας στους μαθητές που έχουν διαπράξει ένα ελαφρύ παράπτωμα 10 δευτερόλεπτα να σκεφτούν κάτι για να δικαιολογήσουν την πράξη τους», δήλωσε ο Elliott.

Σύμφωνα με το διευθυντή αυτές είναι οι ικανότητες που επιτρέψουν στους μαθητές να τα καταφέρουν και να πετύχουν σαν επιχειρηματίες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΚΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ, ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ !!

    1. avatar katerina

      ναι, κ αυτους θα τους προωθησουν ολοταχως για την πολιτικη!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει