Την Τετάρτη τα Σκόπια υπογράφουν το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ

Η υπογραφή θα μπει με το νέο συνταγματικό όνομα, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας


ΚΟΣΜΟΣ
20:26
04/02/2019
Την Τετάρτη τα Σκόπια υπογράφουν το πρωτόκολλο προσχώρησης στο ΝΑΤΟ
2
loading

Η κυβέρνηση της πΓΔΜ, γνωστοποίησε, από τη μεριά της, ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ αναφέρονται τα εξής:

«Βάσει της καθιερωμένης διαδικασίας ένταξης νέων μελών στο ΝΑΤΟ και σύμφωνα με τα βήματα που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου οι Πρέσβεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο θα υπογράψουν το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ με το νέο συνταγματικό όνομα, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Με αυτήν την πράξη τα 29 κράτη-μέλη θα εκφράσουν την συμφωνία τους να γίνει η χώρα μας μέρος του συστήματος και των διαδικασιών του ΝΑΤΟ και να συμμετέχει στα όργανα της Συμμαχίας ως προσκληθέν κράτος-μέλος, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Αμέσως μετά την συγκατάθεση για το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ ξεκινά η διαδικασία κύρωσής του από τα κοινοβούλια κάθε κράτους-μέλους της Συμμαχίας. Η Ελλάδα θα κυρώσει πρώτη το Πρωτόκολλο και με αυτό τίθεται σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και οι συνταγματικές τροπολογίες.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κύρωσης του Πρωτοκόλλου και από τα 29 κράτη-μέλη, η χώρα μας, με το νέο συνταγματικό όνομα, θα γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, με δικαίωμα ψήφου για όλες τις αποφάσεις που λαμβάνει η Συμμαχία».

Σημειώνεται ότι ο γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ γνωστοποίησε,το Σάββατο, ότι το πρωτοκόλλο προσχώρησης της μελλοντικής Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα υπογραφεί στις 6 Φεβρουαρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Kokakolino

    Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα είναι το όνομά τους σε επίσημα έγγραφα που δεν θα διαβάσει ποτέ κανένας. Το σκέτο θα επικρατήσει για όλα τα υπόλοιπα.

  2. avatar Χαζοκυρηκας

    οι αμερικανοι εκαναν τη δουλεια τους και μεις τους πηραμε τη μακεδονια που την μονωπωλουσαν απο την μεγαλη ηττα του 1992. Στην ΕΕ πρεπει να τους πεισουμε να αλλαξουν γλωσσα σε σλαυομακεδονικη και την εθνοτητα που δεν συμπεριεληφθηκε σε αυτη την συμφωνια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει