Ένα ιδιαίτερο τρίγωνο χωρίς σεξ διατηρεί ο David Jay με δυο γονείς, καθώς δεν βιώνει λέει ερωτική έλξη για κανέναν τους, αποζητά απλώς τη συντροφικότητα και την πατρότητα.

Δεν έχει καμία επιθυμία για σεξουαλική επαφή με το ζευγάρι, ισχυρίζεται ο 36χρονος πληροφορικός, που ούτως ή άλλως δηλώνει «άφυλος», έχοντας κάνει σεξ ελάχιστες φορές στη ζωή του και απέχοντας από τον ερωτικό στίβο εδώ και τουλάχιστον 8 χρόνια.

Τώρα όμως έχει σχέση με τους Zeke Hausfather και Avary Kent και μεγαλώνουν όλοι μαζί το κοριτσάκι τους.

Το περίεργο τρίγωνο με τον 36χρονο μετεωρολόγο Zeke και την 34χρονη διευθύντρια ΜΚΟ, Avary, έχει καταλήξει με τη 18 μηνών μικρούλα να αποκαλεί τον David «μπαμπά» κι αυτόν να είναι καθ’ οδόν για να υιοθετήσει επισήμως το βιολογικό παιδί του ζεύγους.

«Ποτέ δεν πίστευα πως θα μπορούσα ως άφυλος να έχω οικογένεια», λέει εκείνος για την παράξενη ένωση του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, «είμαι ενθουσιασμένος που είμαι πατέρας με τους δυο συν-γονείς μου».

Η μητέρα Avary λέει χαρακτηριστικά: «Είμαστε στη διαδικασία για την υιοθεσία, ώστε να γίνει και ο David επισήμως πατέρας της. Περιμένω από κείνον να ζήσει με μας τουλάχιστον μέχρι να πάει η μικρή στο πανεπιστήμιο. Αυτή είναι μια ισόβια δέσμευση που κάνουμε για την κόρη μας».

Ο David, από το Σεν Λούις του Μιζούρι, συνειδητοποίησε πως είναι άφυλος στα 13 του, όταν δεν ένιωθε ερωτική έλξη για κανένα από τα δύο φύλα. Και ταλαιπωρήθηκε πολύ, όπως διατείνεται, από την επιλογή του: «Το μήνυμα που πήρα από την κοινωνία ήταν: δεν μπορείς να είσαι άνθρωπος και να μην είσαι σεξουαλικά ενεργός».

Μόλις ενηλικιώθηκε, εντάχθηκε στην κοινότητα των άφυλων της Αμερικής, μια ένωση που αριθμεί πλέον πάνω από 100.000 μέλη. Επειδή δεν ενδιαφέρεται όμως για το σεξ, αυτό δεν σημαίνει πως δεν αναζητά τη συντροφικότητα: «Μου αρέσουν οι αγκαλιές και η σωματική επαφή, αλλά δεν νιώθω ορμή για σεξ. Είχα κάποιες σχέσεις που φιλούσα τις συντρόφους μου».

Έρωτα έκανε για πρώτη φορά στα 28 του, αλλά η εμπειρία δεν τον ικανοποίησε με τρόπο που να θελήσει να το αναζητήσει ξανά. «Όπως και πολλοί άλλοι άφυλοι, το βρήκα ενδιαφέρον, αλλά δεν μου άλλαξε την ταυτότητα».

Την Avary τη γνώρισε σε ένα συνέδριο το 2010 και από κει τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε τον γάμο του ζεύγους το 2014 και το 2015 του ζήτησαν να συμμετέχει στην οικογένεια που θα έκαναν.

Η Avary γέννησε τον Αύγουστο του 2017 και πλέον ήταν μια μεγάλη οικογένεια…