Αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων, μείωση των θανάτων

Να σώσουν 27 εκατ. ανθρώπους θέλουν Κίνα, Ινδία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ


ΚΟΣΜΟΣ
12:45
13/11/2012
Αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων, μείωση των θανάτων
1
loading

Οι θάνατοι που συνδέονται με το κάπνισμα σε πέντε ασιατικές χώρες, στις οποίες το ποσοστό των καπνιστών είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, θα μειωθούν κατά 20% εάν διπλασιαστούν οι τιμές των τσιγάρων με την αυξημένη φορολόγησή τους, αναφέρει μελέτη της Asian Development Bank.

Η τράπεζα, που εδρεύει στη Μανίλα, υποστηρίζει στη μελέτη της ότι ακόμα και μια αύξηση της τάξης του 50% θα έσωζε 27 εκατομμύρια ανθρώπους από το θάνατο εξαιτίας του καπνίσματος, θα ανάγκαζε περίπου 67 εκατομμύρια καπνιστές να εγκαταλείψουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια και θα αποθάρρυνε τους νέους ν΄αρχίσουν να καπνίζουν στην Κίνα, την Ινδία, τις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη.

«Μια ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης του 100% στις τιμές των τσιγάρων θα είχε ακόμα πιο σημαντικά αποτελέσματα, καθώς θα έσωζε περίπου 55 εκατομμύρια ζωές στις πέντε αυτές χώρες», τονίζεται στη μελέτη.

Περίπου 402 εκατομμύρια άνθρωποι είναι καπνιστές στην Κίνα, την Ινδία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ, ενώ σε πάνω από 130 εκατομμύρια υπολογίζονται οι μελλοντικοί καπνιστές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Despina

    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥΣ!!!!....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει