Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών, η βραβευμένη με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και Tony Αμερικανίδα ηθοποιός, κωμικός τραγουδίστρια και χορεύτρια Κάρολ Τσάνινγκ που πρωταγωνίστησε σε κορυφαίες ταινίες και θεατρικά.

Γεννημένη στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον και μεγαλωμένη στο Σαν Φρανσίσκο, η Κάρολ Τσάνινγκ ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ, αφήνοντας εποχή για το ρόλο της στο θρυλικό μιούζικαλ «Hello Dolly», ενώ ξεχώρισε επίσης και για τη συμμετοχή της στο μιούζικαλ «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές».

Το θάνατό της σπουδαίας ηθοποιού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, χαρακτηρίζοντάς την «αυθεντική πρωτοπόρο της σόου μπίζνες, θρύλο και είδωλο».

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μπέτι Μίντλερ με αφορμή τον θάνατο της Κάρολ Τσάνινγκ έγραψε στο Twitter: «H σπουδαία, θρυλική Carol Channing πέθανε σε ηλικία 97 ετών. Ήταν ένα απόλυτο πρότυπο και ποτέ δεν θα υπάρξει άλλη».

Η Μπέτι Μίντλερ που υποδύθηκε πρόσφατα τη Ντόλι Λεβί στο «Hello, Dolly!» – ρόλο που ενσάρκωσε πρώτη η Τσάνινγκ το 1964 – έπλεξε το εγκώμιο της ηθοποιού που πέθανε την Τρίτη στην κατοικία της στο Rancho Mirage της Καλιφόρνια.

«Ξανθιά, με ύψος 1,80 και εντελώς ξεκαρδιστική, ήταν θρύλος» έγραψε. Και συμπλήρωσε: «Τα συλλυπητήριά μου στον κόσμο, σε εκείνους που την ήξεραν ή την είδαν και εκείνους που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να τη δουν».

Συνάδελφοί της Κάρολ Τσάνινγκ εξέφρασαν τη θλίψη του με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων ο δημιουργός του μιούζικαλ «Hamilton», Λιλ Μάνουελ – Μιράντα και ο η Μπερναντέτ Πίτερς, η οποία επίσης έχει ερμηνεύσει τον ρόλο της «Ντόλι», αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.