Πλήγμα στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους θεωρούν οι Γερμανοί πως μπορεί να αποτελέσει η μονομερής αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία. Θεωρούν ότι μπορούν να κινδυνεύσουν «οι επιτυχίες που έχουν καταγραφεί» εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

«Δεν είμαστε οι μόνοι που εκπλαγήκαμε από την αιφνίδια αλλαγή πολιτικής εκ μέρους της αμερικανικής πλευράς. Το ΙΚ υποχώρησε, όμως η απειλή παραμένει», ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, η χώρα του οποίου συμμετέχει στις προσπάθειες ενός διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Συρία.

«Υπάρχει ο κίνδυνος οι συνέπειες της απόφασης αυτής να πλήξουν τη μάχη μας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογραμμίζοντας πως η ισλαμική οργάνωση «εξακολουθεί να είναι ενεργή στην ανατολική Συρία».

«Η μάχη κατά του ΙΚ αποφασίζεται μακροπρόθεσμα στρατιωτικά αλλά και πολιτικά», σύμφωνα με τον Μάας, ο οποίος προέβαλε την ανάγκη για «ασφάλεια και πολιτική τάξη» προκειμένου να σταθεροποιηθεί η Συρία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.