Ο Ματέο Σαλβίνι δεν χάνει ευκαιρία να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα, τη Μίλαν, και να παρεμβαίνει με σχόλια για την πορεία της. Είναι άλλωστε πολύ πρόσφατη η τοποθέτησή του για τον αποκλεισμό της ομάδας του Μιλάνου από τον Ολυμπιακό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης για το Europa League.

Την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια της «Curva Sud» των οπαδών της Μίλαν και ήλθε σε επαφή με πολλούς από τους παρευρισκόμενους, χαιρετώντας τους και βγάζοντας selfie. Η φωτογραφία όμως που προκάλεσε αντιδράσεις, είναι αυτή στην οποία φαίνεται ο Σαλβίνι να κάνει χειραψία με έναν «ιδιαίτερο» οπαδό. Πρόκειται για τον Luca Lucci, έναν από τους ηγέτες της κερκίδας, που συνελήφθη μόλις πριν από λίγους μήνες σε μια έρευνα για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε φυλάκιση δεκαοκτώ μηνών.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, στελέχη της ιταλικής αριστεράς ζήτησαν από το Κίνημα Πέντε Αστέρων να σχολιάσει την επιλογή του γραμματέα του κόμματος Λέγκα και να απαντήσουν αν θεωρούν ότι ο Σαλβίνι θα έπρεπε να παραιτηθεί: «16 Δεκεμβρίου 2018: ο Luca Lucci φωτογραφίζεται με τον Salvini. Τι λέτε αγαπητά μέλη του Κινήματος 5 Αστέρων, άμεση παραίτηση;».

«Είναι πολύ σοβαρό» λέει ο Franco Mirabelli, αντιπρόεδρος των γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος «ότι ο υπουργός Εσωτερικών υποτιμά τόσο φανερά τις δικαστικές έρευνες σε κάποιους από τους ultras του Μιλάνου και αστειεύεται».

Ο Ματέο Σαλβίνι απάντησε σχετικά με το θέμα που προέκυψε: «Και εγώ ο ίδιος έχω διερευνηθεί», αναφερόμενος στη δικαστική έρευνα για την καθυστέρηση αποβίβασης μεταναστών σε λιμάνι της Κάτω Ιταλίας. «Είμαι υπέρ των ζωηρών φιλάθλων. Τα επεισόδια και η βία δεν με εκφράζουν και δεν εκφράζουν κανέναν άνθρωπο του αθλητισμού. Οι οπαδοί είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι. Δίνουν χρώμα στο ποδόσφαιρο, με ένα τύμπανο, μια σημαία. Η βία είναι άλλο πράγμα».