Είναι γεγονός πως τον χειμώνα τραβιούνται πολύ τα κοκτέιλ με το ουίσκι, καθώς είναι απόλυτα ταιριαστά με το κρύο και τη μουντάδα.

Υπάρχει όμως ένα ανάμεσά τους, σχετικά άγνωστο, που μοιάζει ολότελα ιδιοσυγκρασιακό, καθώς δεν μοιάζει με τίποτα στον χώρο των μείξεων.

«Mitch Morgan» το αποκαλούν από το όνομα του εμπνευστή του και μας έρχεται από το μονίμως κρύο Κολοράντο των ΗΠΑ. Και δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σφηνάκι ουίσκι (μπέρμπον κατά προτίμηση) με μια φέτα τηγανισμένο μπέικον ως γαρνιτούρα!

Κοκτέιλ το λες μετά βίας βέβαια, αν και κατατάσσεται εκεί λόγω της μείξης των δύο υλικών, αλλά και του ονόματός του, αναπόσπαστο μέρος στην επικράτεια των κοκτέιλ.

Η αυθεντική μάλιστα συνταγή απαιτεί να αλείψεις το σφηνοπότηρο με το λίπος που μένει στο τηγάνι μετά την παρασκευή του μπέικον.

«Πρωτόγονο» και ανόθευτα αρσενικό, δεν είναι φυσικά για όλους, μιας και τα δυο υλικά είναι δυναμίτης. Όσο για το γεγονός πως προέρχεται από το πάντα χιονισμένο Telluride του Κολοράντο, εγγυάται πως είναι ιδανικό φάρμακο για το κρύο.

Πώς φτιάχνεται; Ένα σφηνάκι μπέρμπον και μισή φέτα τηγανητό (ή ψητό) μπέικον είναι όλα κι όλα!