Σε ηλικία 93 ετών πέθανε την Τρίτη η Αμερικανίδα ηθοποιός Κάθριν ΜακΓκρέγκορ, που έγινε ευρέως γνωστή από τον ρόλο της στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’70 «Μικρό σπίτι στο λιβάδι», ως Χάριετ Όλσεν.

Γεννημένη στην Καλιφόρνια, η Κάθριν ΜακΓκρέγκορ άρχισε την καριέρα της ως χορεύτρια στη Νέα Υόρκη πριν γίνει ηθοποιός, ερμηνεύοντας μικρούς ρόλους και δουλεύοντας για την τηλεόραση. Στη συνέχεια υποδύθηκε την κα Όλσεν, μία μνημειώδη «κακή» της τηλεόρασης, που αποδείχθηκε και ο πιο σημαντικός ρόλος της καριέρας της, όπως αναφέρει η Mirror.

Δήλωνε χαρακτηριστικά για τον ρόλο ότι προσπαθούσε να βρει το χιούμορ σε αυτόν, ενώ σε γράμματα που λάμβανε από θαυμαστές, της έγραφαν ότι «είναι σαν το πιπέρι σε μία γλυκιά σειρά».

Όταν άκουσε το νέο του θανάτου της, η συμπρωταγωνίστριά της στη σειρά Μελίσα Γκίλμπερτ, γνωστή ως η Λόρα ‘Ινγκαλς της σειράς με τις μακριές κοτσίδες και τις φακίδες στο πρόσωπο, την ευχαρίστησε για ό,τι τη δίδαξε στο πέρασμα των χρόνων: «Μόλις έμαθα ότι η Κάθριν ΜακΓκρέγκορ έφυγε από τη ζωή. Αυτή η γυναίκα μου έμαθε τόσα πολλά για την υποκριτική και τη ζωή. Ήταν ειλικρινής και ξεκαρδιστικά αστεία. Μία πραγματικά χαρισματική ηθοποιός, καθώς μπορούσε να παίξει έναν τόσο απεχθή χαρακτήρα με όλη της την καρδιά. Η Χάριετ Όλσεν ήταν μια γυναίκα που οι τηλεθεατές μας λάτρευαν να μισούν. Αυτό που δεν ήξερε ο πολύς κόσμος είναι το πόσο τρυφερή και στοργική με τους νεότερους ηθοποιούς».