Πρωτοφανούς αγριότητας έγκλημα αποκαλύφθηκε στην πόλη Σαλτίβκα της Ουκρανίας, με πρωταγωνιστές έναν πατέρα και το γιο του.

Οι δυο άνδρες, τα ονόματα των οποίων δεν δημοσιεύθηκαν, σκότωσαν έναν πρώην αστυνομικό, τον αποκεφάλισαν και στη συνέχεια έφαγαν μέρη του σώματός του.

Έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν το ακέφαλο πτώμα καλυμμένο με σακούλες σκουπιδιών έξω από ένα κελάρι κοντά σε συγκρότημα κατοικιών.

Ψάχνοντας στο σπίτι των υπόπτων οι αρχές εντόπισαν στο μπαλκόνι ένα κουτί μέσα στο οποίο υπήρχε το κεφάλι του 45χρονου πρώην αστυνομικού.

«Κοίταξα στο σημείο και είδα το πτώμα. Μου φάνηκε πως δεν είχε κεφάλι… Ξανακοίταξα και όντως ήταν ακέφαλο», δήλωσε σοκαρισμένη η Alexandra Grabeynik.

«Οι επιθεωρητές της αστυνομίας μας πήραν κατάθεση και μας είπαν πως το πτώμα δεν είχε κεφάλι. Και μετά κατέβασαν το παντελόνι του και διαπίστωσαν πως είχαν κοπεί κομμάτια από το σώμα του», πρόσθεσε.

Τα ίχνη του θύματος είχαν χαθεί από τις 4 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε η οικογένειά του. Κάποιοι είχαν δει τον πρώην αστυνομικό να πίνει στην επιχείρηση που διατηρούσαν οι δύο άνδρες.

Σύμφωνα με τις αρχές ο θάνατός του προήλθε από μαχαιριά στο λαιμό.

Στην κατάθεσή του ο 20χρονος γιος προχώρησε σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, λέγοντας πως ο πατέρας του έκοψε κομμάτια από τα πόδια και τα πλευρά του πτώματος, τα έβρασε στην κουζίνα και στη συνέχεια τα έφαγαν.

Οι δυο άνδρες αναγκάστηκαν να μετακινήσουν το ακέφαλο πτώμα από το διαμέρισμά τους καθώς θα τους επισκέπτονταν συγγενείς. Έτσι το πέταξαν σε ένα κοντινό σημείο και φύλαξαν το κεφάλι του σε ένα κουτί στο μπαλκόνι.

«Βρίσκονται υπό κράτηση. Έγινε έρευνα στο σπίτι τους και διαπιστώθηκε ότι το κεφάλι του εκλιπόντος καθώς και άλλα αποδεικτικά στοιχεία βρίσκονταν σε κουτί στο μπαλκόνι», δήλωσε ο Oleg Bekh, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή του Χάρκοβο.

Οι δυο άνδρες, εφόσον καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από δέκα χρόνια έως ισόβια.