Τον ιστότοπο του YouTube κατηγόρησε σήμερα η Μαλαισία για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στους μουσουλμάνους επειδή δεν εμπόδισε την πρόσβαση των χρηστών του διαδικτύου στο αμερικανικό βίντεο που κατηγορείται ότι προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ.

«Το YouTube φαίνεται ότι αγνοεί την αναταραχή που έχει προκαλέσει», δήλωσε ο Ραϊς Γιατίμ, υπουργός Πληροφόρησης, Επικοινωνίας και Πολιτισμού της Μαλαισίας.

«Δεν αξίζει στον ιδιοκτήτη του YouTube να μη δεχτεί την οργή των μουσουλμάνων ή το μακρύ χέρι του νόμου», είπε ο Ράις σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε στα αγγλικά την οποία μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama.

Χθες η Google Inc, ιδιοκτήτρια του YouTube, μπλόκαρε το επίμαχο βίντεο που τιτλοφορείται Innocence of Muslims («Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων») στη Μαλαισία ύστερα από καταγγελίες της Επιτροπής Επικοινωνιών και Πολυμέσων της χώρας.

Το βίντεο προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις σε πολλές μουσουλμανικές χώρες την περασμένη εβδομάδα, περιλαμβανομένης της Λιβύης, όπου σκοτώθηκε ο αμερικανός πρεσβευτής όταν δέχτηκε επίθεση το αμερικανικό προξενείο.