Εκλογή προέδρου από τη βάση ζητούν δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του CDU

Άρχισαν τα όργανα μετά την ανακοίνωση της Μέρκελ για την αποχώρησή της


ΚΟΣΜΟΣ
8:23
30/10/2018
Εκλογή προέδρου από τη βάση ζητούν δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του CDU
loading

Εκλογή του νέου προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, του CDU, από την βάση των μελών του, ζητούν δύο από τους λιγότερο γνωστούς υποψηφίους για το αξίωμα, με φόντο την ανακοίνωση της Άνγκελα Μέρκελ πως δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα ούτε για την ηγεσία του κόμματος ούτε για την Καγκελαρία.

Ο επιχειρηματίας Αντρέας Ρίτσενχοφ, ο οποίος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του πολύ πριν η Μέρκελ δηλώσει την πρόθεσή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια, τόνισε στην εφημερίδα Bild ότι η εκλογή δεν θα πρέπει να γίνει από τους συνέδρους, αλλά από την βάση, από τα μέλη του κόμματος. «Η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ θέλει μια νέα κουλτούρα συζήτησης στο κόμμα. Το εννοεί πραγματικά; Τότε οι υποψήφιοι να σταθούν ενώπιον των μελών του CDU και να συζητήσουν τα προβλήματά των πολιτών. Στο τέλος, ζητώ την άμεση εκλογή από τους πολίτες» δήλωσε ο Ρίτσενχοφ στην εφημερίδα, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.  Ενδιαφέρον για τη θέση της Μέρκελ εξέφρασαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής της και η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, Γενική Γραμματέας του κόμματος, και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Ταυτόσημη άποψη εξέφρασε και ακόμα ένας υποψήφιος, ο καθηγητής Ματίας Χερντέγκεν, ο οποίος δήλωσε επίσης στην Bild ότι η απευθείας εκλογή θα έδινε φωνή στα μέλη του κόμματος, ενώ η συζήτηση θα επέστρεφε στην ουσία των θεμάτων.

Στο μεταξύ η υπουργός άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα προκειμένου να διαδεχθεί τη Μέρκελ στο κόμμα και σημείωσε ότι η ίδια θα είναι προσηλωμένη σε όποιον και αν εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει