Ένα πραγματικά αδιανόητο γεγονός κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα στο μετρό της Στοκχόλμης: στην αρχή ένας μεθυσμένος άνδρας έπεσε παραπατώντας στις ράγες. Στιγμές αργότερα φτάνει ένας δεύτερος άνδρας ο οποίος βλέπει τον πρώτο πεσμένο στις γραμμές. Δεν καλεί σε βοήθεια ούτε τον σηκώνει για να τον απομακρύνει, όπως ίσως θα περίμενε κανείς. Αντίθετα, τον ληστεύει (!) και τον αφήνει στο ίδιο σημείο πεσμένο, ενώ έπειτα από λίγο φτάνει το τραίνο!

Η αμαξοστοιχία περνά πάνω από τον άτυχο άνδρα που δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι συμβαίνει. Είναι από θαύμα που ο 38χρονος Johnny, πατέρας ενός παιδιού, επέζησε κι ακρωτηριάστηκε μόνο στο πόδι.

Ο κλέφτης προσπερνά έναν άνδρα της ασφάλειας καθώς βγαίνει από το σταθμό, χωρίς καν να τον ενημερώσει για τον άνδρα που παραμένει πεσμένος στις ράγες.

«Είχε τουλάχιστον έξι λεπτά για να σημάνει συναγερμό. Αν είχε ενημερώσει το φρουρό, θα υπήρχε χρόνος να σταματήσει το τραίνο», τόνισε εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας.

«Μας προκαλεί ένα απαίσιο συναίσθημα. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για έναν 38χρονο άνδρα, θα μπορούσε να είναι κι ένα παιδί. Ένας άνθρωπος σαν κι αυτόν δεν δίνει δεκάρα», είπε για τον κλέφτη.

Ο Johnny έχασε στο ατύχημα μέρος του αριστερού του ποδιού και θα χρειαστεί προσθετικό γόνατο.

«Ο κλέφτης δεν ευθύνεται για την πτώση του 38χρονου στις ράγες, οπότε μπορεί να διωχθεί μόνο για κλοπή. Δυστυχώς το να αφήνεις κάποιον να πεθάνει δεν θεωρείται έγκλημα στη Σουηδία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το βίντεο θα προβληθεί απόψε στη σουηδική τηλεόραση και η αστυνομία ελπίζει αυτό να βοηθήσει στην αναγνώρισή και τη σύλληψή του.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο