Οι Ρεπουμπλικάνοι όρισαν και επίσημα τον Μίτ Ρόμνεϊ ως τον προεδρικό τους υποψήφιο, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Η επισημοποίηση από το ρεπουμπλικανικό συνέδριο, που διεξάγεται στην Τάμπα της Φλόριντα, της υποψηφιότητας Ρόμνεϊ, ανοίγει ένα δίμηνο σκληρό προεκλογικό αγώνα, με τον Ρόμνεϊ να βρίσκεται «μέσα στην κούρσα» της νίκης, καθώς οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν να υπολείπεται ελαφρώς του νυν προέδρου.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής μάχης που θα δώσει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, θα βρεθεί η οικονομία, τα “πεισματικά” υψηλά ποσοστά ανεργίας και η διόγκωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

Ανοίγοντας τις πανηγυρικές εκδηλώσεις του συνεδρίου, με μια ημέρα καθυστέρηση λόγω της τροπικής καταιγίδας Ισαάκ, ο Ρέινς Πρίεμπους πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής, προειδοποίησε ότι η εκ νέου εκλογή του Ομπάμα, θα σήμαινε «τέσσερα χρόνια αποτυχίας».

«Έχουμε ένα μήνυμα για την Αμερική: Εκλέξτε τον Μιτ Ρόμνεϊ και τον Πόλ Ράιαν και αυτοί θα κάνουν την Αμερική να εργαστεί και πάλι », είπε μέσα σε κύμα ζητωκραυγών, από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο.

«Πρέπει να στείλουμε την ομάδα πίσω στην Ουάσιγκτον», συμπλήρωσε μέσα σε κύμα προεκλογικής κομματικής ευφορίας.

Η πρώτη νύχτα του συνεδρίου θα καλυφθεί από την κεντρική ομιλία της συζύγου του Ρόμνεϊ, Άνν, και του κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι.

Ο προεδρικός υποψήφιος ο οποίος αρχικά είχε προγραμματιστεί να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας έως την Πέμπτη, έκανε μια ξαφνική εμφάνιση στη Φλόριντα προφανώς για να είναι εκεί κατά την ομιλία της συζύγου του.

Ο Ρόμνεϊ αγωνίζεται να ξεπεράσει το αποκαλούμενο «χάσμα συμπάθειας» που τον χωρίζει από τον πρόεδρο Ομπάμα, επιχειρώντας να τον πολεμήσει «ζωγραφίζοντας τον» ως τον άνθρωπο που κατακερμάτισε τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που είναι στα βασικά στοιχεία της πολιτικής κουλτούρας των αμερικανών.