Ένας Αυστραλός κατηγορείται ότι ενθάρρυνε και βοήθησε τη σύζυγό του να αυτοκτονήσει ώστε ως μοναδικός δικαιούχος να λάβει αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ από την ασφάλεια ζωής της.

Η 56χρονη Jennifer Morant υπέφερε από χρόνιους πόνους στη μέση, κατάθλιψη και άγχος, αλλά δεν βρισκόταν σε τελικό στάδιο ασθένειας όταν πέθανε το 2014, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο ανώτατο δικαστήριο του Queensland.

Το σώμα ενόρκων διαπίστωσε ότι ο σύζυγός της Graham Morant τη συμβούλευσε και τη βοήθησε να αυτοκτονήσει. Ο 69χρονος πάντως αρνήθηκε τις δύο κατηγορίες και δήλωσε αθώος καθώς όπως είπε δεν γνώριζε λεπτομέρειες για τα συμβόλαια που είχε συνάψει η γυναίκα του με την ασφαλιστική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Courier Mail, ο δικαστής Peter Davis ανέφερε πως το σώμα των ενόρκων αποφάνθηκε πως η κυρία Morant δεν θα είχε βάλει τέλος στη ζωή της χωρίς τη συμβουλή του συζύγου της.

Η 56χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στις 30 Νοεμβρίου του 2014 μέσα στο αυτοκίνητό της δίπλα σε μια γεννήτρια βενζίνης. Κοντά της υπήρχε ένα σημείωμα που έγραφε: «Παρακαλώ μη με επαναφέρετε».

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, ο σύζυγός της την είχε οδηγήσει νωρίτερα σε κατάστημα για να αγοράσει τη γεννήτρια, ενώ μια εβδομάδα πριν το μοιραίο η γυναίκα είχε αναφέρει σε φιλικό της πρόσωπο: «Πρέπει να αυτοκτονήσω και ο Graham θα με βοηθήσει να το κάνω».

Ο κατηγορούμενος, ένας ευσεβής Χριστιανός όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, είπε στη σύζυγό του πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα της ασφάλειας για να οικοδομήσει μια θρησκευτική κοινότητα. Θα μάθει την απόφαση του δικαστηρίου στις 19 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση καθώς δεν υπάρχει δεδικασμένο για καταδίκη λόγω συμβουλής σε πρόσωπο να πεθάνει αυτοκτονώντας, όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά και γενικότερα.