«Θερμό» φθινόπωρο και στη Γερμανία

Ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα


ΚΟΣΜΟΣ
11:40
06/09/2010
«Θερμό» φθινόπωρο και στη Γερμανία
loading

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων μέσα στο φθινόπωρο προαναγγέλλουν τα συνδικάτα στη Γερμανία, με κύριο αίτημα να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας.

«Ήλθε η ώρα να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα για την κοινωνική δικαιοσύνη και κατά των κατευθύνσεων που έχει υιοθετήσει η χώρα μας. Προγραμματίζουμε για το φθινόπωρο σειρά αποκεντρωμένων συνδικαλιστικών ενεργειών για να ασκήσουμε πίεση», δήλωσε ο Μίκαελ Ζόμερ, επικεφαλής της ομοσπονδίας των γερμανικών συνδικάτων (DGB) στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, καταγγέλλοντας τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, τις περικοπές του προϋπολογισμού των δήμων και των κοινοτήτων και την προσφυγή στο μοντέλο της μερικής απασχόλησης από τις επιχειρήσεις.

Η γερμανική οικονομία ανέκαμψε εντυπωσιακά κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2010 (+2,2%), ενώ η αγορά εργασίας επέδειξε μεγάλη αντοχή στην κρίση, πράγμα που τα γερμανικά συνδικάτα αποδίδουν στην «υπεύθυνη στάση» που έχουν επιδείξει και έχει επιτρέψει τη μισθολογική λιτότητα.

«Όμως η αλληλεγγύη, η υπευθυνότητα και η μετριοπάθεια δεν αποτελούν μονόδρομο», προειδοποιεί ο Μίκαελ Ζόμερ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ και στην εργοδοσία.

Οι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα θα ανοίξουν τον χορό των κινητοποιήσεων με συγκεντρώσεις από τον Σεπτέμβριο μπροστά από τα δημαρχεία, διευκρίνισε ο επικεφαλής της DGB.

Διαδηλώσεις θα οργανωθούν στο Ανόβερο, το Ντόρτμουντ, τη Νυρεμβέργη και τη Στουτγάρδη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει